Rendezvény szabályzat

Köszönjük, hogy meglátogatod rendezvényünket, amelyhez ez úton is jó szórakozást kívánunk! Az esetleges félreértések elkerülése érdekében kérünk, olvasd el a rendezvény látogatóira vonatkozó szabályzatot!
Köszönjük az együttműködést!

Jegyvásárlás és belépés

– Aki részt kíván venni az eseményen, belépőt kell fizetnie, ez alól csak a meghívott vendégek, előadók, árusok és a rendezvény szervezői mentesülnek.
– Az ár befizetésének ellenében a látogató belépésre jogosító karszalagot kap. Ez jól láthatóan viselni kell a csuklón és bármikor ellenőrizhető a biztonsági személyzet vagy egy szervező/segítő által.
– A karszalag csak akkor jogosít a rendezvényre történő belépésre, ha a látogató elfogadta a rendezvény házirendjét és tudomásul veszi, hogy a rendezők annak betartását ellenőrzik.
– Elveszett belépőjegyet a rendezők nem tudnak pótolni, sérült karszalagot nem tudnak cserélni.
Belépőjegyet csak a helyszínen tudsz vásárolni valamint támogatói jegyet meghatározott ideig a kofi-n keresztül.

Általános házirend

– A házirend szabályzatának nem ismerete semmilyen körülmények között sem mentesít az azok megsértéséért járó következmények alól!
– A szervezők speciális megkülönböztető jelzést viselnek. Az utasításaikat feltétel nélkül követni kell. A rendzavarás kizárást és/vagy feljelentést vonhat maga után.
– A szervező jogosult olyan személyeket kizárni a rendezvényről, akik megszegik a házirendet, más látogatókat a viselkedésükkel vagy megjelenésükkel zavarnak. Az így kizárt személyek semmilyen kárpótlásra nem jogosultak.
– A rendezvény területére bármilyen veszélyes, sérülést okozható tárgyat bevinni tilos! A szervezők nem vállalnak felelősséget a személyekben vagy anyagi értékekben okozott károkért, amennyiben azok a látogatók felelőtlen magatartásából erednek.
– A látogatóknak követniük kell a szervezők utasításait, ha azok egyes helyszínek kiürítésére illetve bizonyos területek szabadon hagyására szólítják fel őket.
– Kábítószer és más tudatmódosító-szerek birtoklása, fogyasztása vagy terjesztése a jelenleg hatályos törvények értelmében tilos és azonnali kizárást von maga után! A szervező köteles jelenteni minden egyes törvénysértést, károkozás észlelését.
– Étel, üdítő és dohánytermék behozatala és fogyasztása engedélyezett, de csak a kijelölt területeken. Az intézmény egész területén az alkohol tartalmú ital fogyasztása, értékesítése TILOS.
– A rendezvény területén az árusítás, szórólapozás illetve bármilyen reklámtevékenység szigorúan engedélyköteles. Ennek megszegése a rendezvényről való kizárást vonhatja maga után!
– Ha bármiben is bizonytalan vagy akkor kérjük az infópultnál érdeklődj!

Színpadi fellépés

– A színpadra csak a szervezők beleegyezésével, illetve tudomásával lehet fellépni.
– A tisztaságra figyeljetek, sáros lábbal fellépni tilos, illetve nem lehet felvinni semmilyen olyan anyagot, ami beszennyezi vagy károsítja a színpadot.
– A színpadi előadásoknál figyeljetek egymásra, tánc, illetve megrendezett harcművészeti előadások alatt szerzett sérülésekért a szervezők nem vállalnak felelősséget.

 

Média szabályzat

A rendezvény helyszínén a hang- és képrögzítés megengedett az alábbi feltételekkel:
– A öltözőkben, illemhelyeknél és a látogatók elől lezárt területeken tilos bármilyen fényképező, kamera, illetve hangrögzítésre alkalmas eszköz használata!
– A szervezői szobában és környékén, illetve a technikai részlegeken a hang és képrögzítés szigorúan engedélyköteles. Csak az erre kijelölt személyek számára engedélyezett.
– A rendezvényen készült összes kép és hanganyag a rendezvény szervezőinek tulajdonát képezi, felhasználásuk az ő engedélyükkel lehetséges!
– A rendezvény szervezői előzetes hozzájárulásukat adják a rendezvényen készült videó-, hang- és képfelvételeket a látogatók magáncélokra való felhasználásához, beleértve az internetes közzétételt is.
– A rendezvényen készült összes kép és hanganyag internetes vagy nyomtatott (újságok, magazinok, TV, rádió) médiában való megjelentetése, illetve bármilyen reklámanyagként való felhasználása csak a szervezők beleegyezésével engedélyezett! A szervezők fenntartják a jogot, hogy ezt a felhatalmazást indokolt esetben visszavonják.
A rendezvény látogatói elfogadják, hogy a rendezvény ideje alatt róluk kép- és/vagy hanganyagok készülhetnek. Az ebből fakadó problémák miatt kártérítési igény nem nyújtható be! Ha valaki panaszt szeretne tenni a róla készült, illetve megjelentetett felvételek kapcsán, ezt csak és kizárólag emailben, az info@animetarsasag.hu címen teheti meg. Kérjük, feltétlenül tüntesse fel a polgári nevét és a pontos, érthető indoklást is!

Öltözködésre vonatkozó általános szabályok

Ha valakinek az öltözéke zavarja a többi látogatót, az általános házirend szabályai értelmében felszólítást kap, hogy öltözzön át és/vagy hagyja el a rendezvény területét.
Ez alól a cosplayversenyzők és a meghívott vendégek sem mentesülnek!
Az intim területek takarása kötelező (általános fürdőruha engedélyezett bizonyos esetekben) és kérjük, mindenki figyeljen az alapvető higiéniára!

Fegyverek és kellékek a jelmezekhez

A látogatónak minden olyan tárgy viselése, amelyek személyekben vagy a berendezésben kárt okozhat, valamint fegyverként alkalmazható, szigorúan tilos.
Tételesen az alábbiak:

  •  Valódi kardok, kések, töltött lőfegyverek, airsoft, szúrásra és vágásra alkalmas tárgyak, illetve méretükből, állapotukból vagy tömegükből eredően veszélyesek.
     (Beléptetésnél a szervezőség jogosult ellenőrizni a fegyvernek látszó tárgy hatástalan működéséről megbizonyosodni.
    )
    Amelyek megfelelnek ezek a meghatározásoknak a szervezősének joga van elkobozni és elzárni addig, amíg a látogató elhagyja a rendezvény helyszínét. Amennyiben a személy ellenkezik ezek átadásánál, az általános házirendben foglaltak alapján kizárhatják a rendezvényről.
    Fentebb említett korlátozás alól mentesülnek azok a személyek, akiknek a szervezők külön engedélyt adtak (például harcművészeti bemutatóban résztvevők, cosplayesek, stb.)