Beküldős rajzvereseny

Rajzversenyt hirdetünk 20. Születésnapunk alkalmából! 🎂😊

A verseny nem regisztrációhoz kötött!

Tematika: 20. születésnap
A rajzokat benyújtani kizárólag elektronikusan kell (részletek a verseny szabályzatban).

BEÉRKEZÉSI határidő: 2023. október 31. (csütörtök) éjfél.
Beérkezési cím: rajzverseny@animecon.hu
A verseny szabályzatot itt ⬇️ olvashatjátok:

Kedves Versenyzők!

Kérjük, olvassátok el az alábbi szabályokat és tudnivalókat, mert ezeket a nevezők által elfogadottnak tekintjük, és aki nem tartja be őket, azt kizárjuk a versenyből! Köszönjük!
Csak az nevezzen a rajzversenyre, aki hozzájárul, hogy a művét névvel ellátva közzétesszük a verseny után: a honlapunkon megtekinthető lesz, valamint esetleg a sajtóban is megjelenik! A verseny után az eredménylistát is publikussá tesszük. Aki ezeknek bármely részével nem ért egyet, az kérjük, ne is nevezzen!
A 2023. őszi AnimeConon kizárólag „digitálisan beküldhető” rajzverseny lesz. A rajzversenyen bárki részt vehet, nem kötött regisztrációhoz.
A beküldött rajzokat zsűri bírálja el. A verseny eredményét az AnimeConon hirdetjük ki. A helyezésekről interneten csak a rendezvényt követően kerül ki tájékoztatás. Az eredménylista a rajzokkal együtt a facebookon és a honlapunkon is megtalálható lesz.
A rajzverseny szabályai:
Regisztráció: A verseny nem regisztrációhoz kötött.
Eddigi versenyeinktől eltérően ez most szigorúan digitális formátumban zajlik, de a tradicionális munkákat sem zárjuk ki, csupán annyit kérünk, hogy digitális formában (scan, jó minőségű fotó) küldjétek be őket az email címünkre: rajzverseny@animecon.hu
Közös műveknél elegendő csak az egyik alkotó nevét használni, nem kell az összes rajzolónak egyenként jelentkeznie, de kérjük, hogy mindenképpen adjátok meg a teljes, valódi neveteket és elérhetőségeteket (email cím, postacím)!
A rajzokat A4-es méretben (297 mm x 210mm) .jpg formátumban, maximum 10 megabájtos, de minimum 150 Dpi felbontású verzióban kérjük beküldeni. (Amennyiben a fájl méretét a levélküldő szolgáltatás megtagadja, úgy megosztott linket is elfogadunk.)
Kategóriák: A beküldött rajzok mennyiségétől és minőségétől függően fogunk (vagy nem) kategóriát alkotni.

Tematika: 20. születésnap

Stílus: A rajzok kizárólag manga/anime stílusban készülhetnek. Lehet Original vagy Fanart. Fanart esetében kérjük emailben a fandom megnevezését.
Kérjük, hogy minden rajz új legyen, ne legyen közzétéve az AnimeCon-t megelőzően. Ne legyen plágium a rajz. Az AnimeCont követően a rajzodat felhasználhatod a portfóliódban, annak jogai kizárólagosan téged illetnek meg.
A rajzversenyre beküldött rajzokat a MAT ingyenesen közzé teheti honlapján, illetve sajtó-anyagában, de az alkotó megőrzi az összes szerzői jogát a beküldött pályaművel kapcsolatban.Originalnak az a mű számít, amely kizárólag a rajz alkotója által kitalált karaktereket, világot, jelenetet ábrázol.Fanart kategóriába az olyan képek számítanak, amelyeken egy már létező anime/manga/játék/film stb. figurái szerepelnek vagy létező embereket ábrázolnak, pl. egy együttest (manga stílusban). Egy rajz akkor is fanart, ha egy hivatalosan megjelent karaktert vagy egy létező képet átalakítasz. Utóbbit igyekezzetek elkerülni, próbáljatok egyéni háttért, beállítást készíteni, mert az akár részletében is máshonnan másolt képeket kizárjuk a versenyből!
Nem csak az számít másolásnak, ha átkopíroztok egy képet, hanem az is, ha képernyőről nézitek le, vagy bármi másról, amit nem ti rajzoltatok!)
Eszközök: Bármivel alkothatsz, de kérjük gondold át, hogy digitálisan kérjük a rajzot, így jó minőségű szken vagy fotó kell róla.
Az olyan képek, amelyek pornográf tartalmúak, vagy más módon sértik a közízlést, nem indulhatnak. Ha nem vagytok biztosak, hogy a rajzotok stílusa belefér-e a versenybe, vagy egy adott kategóriába, kérdezzétek meg emailben.Egy ember csak egy képpel nevezhet. Ha egy rajzot többen készítettek, akkor az alkotók egyénileg már nem nevezhetnek egy másik képpel.
Kérjük, ne küldjetek be több képet, hogy mi válasszuk ki, mivel nevezzetek, mert mi nem tudunk, és nem is akarunk helyettetek dönteni!
Felhívjuk figyelmeteket, hogy a nevezéssel hozzájárultok, hogy a Adatkezelési szabályzatunknak megfelelően kezeljük a személyes adataitokat.
A rajzok a MAT honlapján megtekinthetőek lesznek az AnimeCon után.
A rajzokat – a beérkezett pályaművek mennyiségétől és minőségétől függően – kinyomtatjuk és paravánokon közzé tehetjük az AnimeConon.
A Conon nem lehet rajzot beadni a versenyre!

BEÉRKEZÉSI határidő: 2023. október 31. (csütörtök) éjfél.
Beérkezési cím: rajzverseny@animecon.hu

Ha mindezek elolvasása után bármi kérdésetek maradt: rajzverseny@animecon.hu
Remélem, minél többen kaptatok ihletet és kedvet az alkotáshoz! Jó rajzolást kívánok!

Kíra